Eelde - Klompenmuseum

​Het Internationaal Klompenmuseum, waar klompen tot leven komen! Onze collectie omvat ruim 2.800 paar klompen en ander schoeisel met een houten zool uit meer dan 40 landen, en is daarmee de grootste en meest uitgebreide collectie ter wereld. We hebben honderden stuks gereedschap, enkelvoudige machines en een schat aan informatiemateriaal. Voor jong en oud, alleen of in een groep

HOUT couture

​Kom je verwonderen, er gaat een wereld voor je open. Bij het 30 jarig bestaan in 2020 zet het Internationaal Klompenmuseum met de tentoonstelling HOUT couture nationaal en internationaal houten schoeisel in de schijnwerpers.
We tonen moderne stukken van ontwerpers uit Pakistan, Duitsland en Tsjechië en van Nederlandse top ontwerpers. Voor deze tentoonstelling hebben Pavlina Miklasova, Katharina Beilstein, Iqra Mano, Marloes Ten Bhömer, Wooden Art Shoes –ontwerp van Denise Rosenboom en Tim Dekkers hun werk ter beschikking gesteld.

Tevens vieren we dit jaar 75 jaar vrede. Een deel van de tentoonstelling is daaraan gewijd en ingericht met klompen die in de Tweede Wereldoorlog in Nederland zijn gemaakt en gebruikt. Deze klompen zijn tijdens en na de WO II door soldaten mee naar huis genomen. De klompen zijn geschonken aan het Klompenmuseum, u kunt ze bij ons komen bewonderen.

LET OP I.V.M. CORONA IS HET MUSEUM VOORALSNOG GESLOTEN. ZODRA DEZE WEER OPENGAAT WORDT HIER GEMELD.
PLAATS Eelde (Drenthe)
LOCATIE Wolfhorn 1a
WEBSITE https://klompenmuseum.nl/
OPENINGSTIJDEN Openingstijden museum: dinsdag t/m zondag van 14.00-17.00 uur van 28 maart 2020 tot 1 november,
Groepen op afspraak mogelijk van 28 maart tot 24 december 2020

LOCATIE

GOOISCH MUSIC

De classy lifestyle-zender van Nederland. 24 uur per dag en 7 dagen in de week classy, soul, ibiza, smooth hits, afgewisseld met elk uur het laatste nationale en internationale nieuws, uittips, lifestylenieuws. Ga snel naar www.gooischmusic.nl

VIRTUELE RONDLEIDING!

De virtuele museumtour van het Internationaal Klompenmuseum is af en staat op de website - www.klompenmuseum.nl. Wat zijn we blij met het resultaat. Ga maar gauw een kijkje nemen. www.klompenmuseum.nl/tour
In de expositieruimte kunt u de tentoonstelling HOUT couture bekijken, in de werkplaats zijn allerlei gereedschappen en machines te zien en in de videoruimte kunt u daadwerkelijk een filmpje bekijken.
Een wandeling door een "onlinemuseum" kan de beleving van een bezoek aan een stenen museum niet vervangen, zo lezen we in het NRC. We hopen dan ook dat u, als het weer kan, ons museum komt bezoeken. We zien u graag gezond en wel in betere tijden.
Maak kans op 2 tickets voor dit museum! Vul onderstaand formulier zo volledig mogelijk in. De tickets zijn geldig zodra het museum weer opengaat

Like us en maak kans op extra prijzen:

HOE WERKT HET

1. Vul het formulier zo vollledig mogelijk in.
2. Over enkele weken loten we uit de inzendingen 2 toegangskaarten voor dit museum.
3. U ontvangt persoonlijk bericht van ons indien u tickets heeft gewonnen.
4. U ontvangt onze nieuwsbrief met nieuwe winacties.
5. Je ontvangt nooit mail of spam van derden dus je e-mailadres wordt alleen gebruikt voor de nieuwsbrief en communicatie indien je gewonnen hebt.